Mreža vladinih i nevladinih aktera u  oblasti obrazovanja odraslih u KS

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Mreža vladinih i nevladinih aktera u oblasti obrazovanja odraslih u KS

Projekat je zamišljen tako da sva iskustva koje Bosanjsko - podrinjski kanton i Goražde imaju u vezi partnerstva u oblasti obrazovanja odraslih prenesu partnerima iz Kantona Sarajevo.

08.07.2020. 08:02 / Izvor: Akta.ba

U okviru projekta „Uspostavljanje mreže vladinih i nevladinih aktera u  oblasti obrazovanja odraslih u Kantonu Sarajevo“ 06. 07. 2020. godine u Privrednoj komori Kantona Sarajevo održan je sastanak budućih partnera iz Kantona Sarajevo, tokom kojeg su definisane neke od potreba javnog, privatnog i civilnog sektora iz oblasti obrazovanja odraslih i promovisani benefiti lokalnog partnerstva.  

Prisutni su bili predstavnici implementatora projekta iz Udruženja ALDI iz Goražda, DVV International – ureda za Bosnu i Hercegovinu, koji finansira ovaj projekat, kao i predstavnici Minstarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, Privredne komore Kantona Sarajevo, JU Službe za zapošljavanje KS, JU Bosanskog kulturnog centra,  akademske zajednice, srednjih stručnih škola registrovanih za obrazovanje odraslih  i jedan broj privrednika zainteresiranih za saradnju.  

Projekat je zamišljen tako da sva iskustva koje Bosanjsko - podrinjski kanton  i Goražde imaju u vezi partnerstva u  oblasti obrazovanja odraslih prenesu partnerima iz Kantona Sarajevo. 

Kako je istaknuto tokom sastanka, u narednom periodu bit će identificirane oblasti u kojima je potrebno razviti kapacitete partnera i sačiniti analize potreba u oblasti obrazovanja odraslih, sa preporukama. 

U planu je i organizovanje treninga za članove lokalnog partnerstva, kako bi se usvojila posebna znanja i vještine, unaprijedila postojeća struktura i instrumenati za koordinaciju i razmijenile ideje unutar partnerstva. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti