Srebrenica: Fabrika građevinskih kontejnera proširuje proizvodnju

20.07.2020. 08:54 / Izvor: RTRS
Srebrenica: Fabrika građevinskih kontejnera proširuje proizvodnju

Plan proizvodnje za ovu godinu već je ostvaren, a firma je zaposlila novih osam radnika.

U uslovima otežanog poslovanja i distribucije proizvoda zbog pandemije virusa korona, srebreničko preduzeće "Ekonomik", koje se bavi proizvodnjom građevinskih kontejnera, bilježi rast.

Plan proizvodnje za ovu godinu već je ostvaren, a firma je zaposlila novih osam radnika.

Posao u fabrici kontejnera u Srebrenici dobio je i Žarko Đuričić. Više ne mora, kaže, da ide u inostranstvo, kako bi obezbijedio egzistenciju.

"Radim već mjesec dana ovdje, po zanimanju sam električar, inače sam radio po inostranstvu razne poslove", priča Đuričić.

Žarko je jedan od osam novozaposlenih u ovoj kompaniji, a među njima je i Vladimir Lukić. Kaže da je prezadovoljan uslovima rada, ali i činjenicom da uporedo uči i nove zanate

"Plata redovna, a u vezi posla sve se može naučiti", kaže Lukić.

Kompanija izvozi na nekoliko kontinenata, sarađuje sa korporacijama kao što je Samsung . Sa trenutno 60 zaposlenih već su, kažu premašili godišnji plan proizvodnje od pet miliona evra.

"Obim proizvodnje je u blagom porastu, očekujemo do kraja avgusta da pređemo promet od prošle godine", istakao je Bojan Rankić, vlasnik preduzeća Ekonomik, Srebrenica.

Kompanija Ekonomik zajedno sa opštinom Srebrenica realizovala je projekat dodjele stambenih kontejnera stanovništvu opštine Srebrenica zainterersovanom da se vrati na prijeratna ognjišta.

Osim standardnih proizvoda koji se koriste kao kancelarije i magacini, Ekonomik je tokom ove godine razvio i nekoliko novih proizvoda, kao što su montažne vikendice, a do kraja godine, kažu otvoriće i nova radna mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti