U firmi za proizvodnju građevinskih kontejnera posao dobilo 30 radnika

03.08.2018. 11:44 / Izvor: SRNA
U firmi za proizvodnju građevinskih kontejnera posao dobilo 30 radnika

Riječ je o beogradskoj firmi koja je u martu otvorila pogon u Srebrenici i proizvodi višenamjenske kontejnere za tržište Evropske unije.

Novo preduzeće za proizvodnju građevinskih kontejnera "Ekonomik group" u Potočarima kod Srebrenice u radni odnos je primilo 30 radnika metalske struke.

Riječ je o beogradskoj firmi koja je u martu otvorila pogon u Srebrenici i proizvodi višenamjenske kontejnere za tržište Evropske unije.

Jedan od vlasnika ove fabrike Bojan Rankić kaže da proizvode kancelarijske, magacinske, sanitarne i stambene građevinske kontejnere po želji kupaca i dimenzijama koje traže.

"To su privremeni građevinski objekti koji imaju širu upotrebu i mogu se dislocirati sa jedne na drugu lokaciju zavisno od potreba gradilišta. U posljednje vrijeme ovi kontejneri se postavljaju kao privremeni prodajni objekti na prometnim šetalištima i bulevarima da bi se kupcima približili određeni proizvodi", rekao je Rankić novinarima istakavši da takve kontejnere rade za kompaniju "Samsung".

On kaže da su novozaposleni radnici pokazali veliko interesovanje za posao i sticanje novih znanja u proizvodnji, iako je riječ o mladićima od 19 ili 20 godina.

"Zadovoljni smo kako se sve odvija u novom pogonu. Naišli smo na podršku lokalne zajednice i kvalitetnu radnu snagu koja je već savladala proizvodni proces i ti momci već su postali majstori svog posla, što nam uliva sigurnost i pokazuje opravdanost ulaganja u otvaranje ovog pogona u Srebrenici", kaže Rankić.

Trenutni kapacitet pogona je proizvodnja 60 kontejnera mjesečno, a vlasnici planiraju da uz dalje investiranje i nabavku nove opreme povećaju obim proizvodnje na stotinu kontejnera mjesečno i zaposle još 10 radnika do kraja godine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti