"Dermal" proširuje proizvodne kapacitete, u toku izgradnja novog pogona

21.07.2020. 12:55 / Izvor: SRNA
'Dermal' proširuje proizvodne kapacitete, u toku izgradnja novog pogona

Novi proizvodni pogon u krugu kotorvaroške fabrike obuće "Dermal" trebalo bi da bude završen do kraja avgusta.

Novi proizvodni pogon u krugu kotorvaroške fabrike obuće "Dermal" trebalo bi da bude završen do kraja avgusta, a proizvodiće visokokvalitetnu namjensku obuću za vodećeg svjetskog proizvođača "Haix" iz Njemačke.

Direktor i vlasnik "Dermala" Radenko Bubić kaže da će se nova proizvodna hala prostirati na površini od 2.000 metara kvadratnih, a izgradnja je finansirana sredstvima ove kompanije u iznosu od 700.000 KM.

"Za naše partnere iz Njemačke dnevno proizvodimo 2.300 pari obuće, što je rezultiralo i povećanjem proizvodnih kapaciteta. Ovu obuće nose vatrogasci, pripadnici policije i vojske većine evropskih zemalja", rekao je Bubić Srni.

Renoviranje postojećih i izgradnja novih pogona, ulaganje u novu opremu, kaže Bubić, investicije su koje "Dermal" finansira iz vlastitih sredstava.

"Konstantno povećavamo proizvodne kapacitete kako bi zadovoljili potrebe kupaca, a istovremeno raste i broj zaposlenih. Potreba za novim radnicima uvijek postoji, trenutno ih imamo 1.080, od čega u Kotor Varošu 795 i u Kneževu 285, a samo u ovoj godini smo zaposlili nova 204 radnika", istakao je Bubić.

Preduzeće "Dermal", osim što se bavi izradom vlastitih proizvoda, veliki dio svojih kapaciteta koristi za uslužno poslovanje, a riječ je o izradi gotove i polugotove obuće za inostrane partnere, kao što su "Haix", "Gabor", "Planika", "Mefisto" i modna ženska obuća "Paul Grin".

"Dnevno izrađujemo oko 1.000 pari obuće modnog programa i 4.000 pari namjenske zaštitne obuće koju, osim u zemlje Balkana, plasiramo i na mnoga druga tržišta u Evropi, kao što su Njemačka, Francuska, Austrija, Italija, Slovačka i Holandija", zaključio je Bubić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti