Kompanija QSS izradit će sistem za provjeru i izdavanje sigurnosnih odobrenja

03.08.2020. 13:19 / Izvor: Akta.ba
Kompanija QSS izradit će sistem za provjeru i izdavanje sigurnosnih odobrenja

Cjelokupna vrijednost projekta je 223,589.85 eura a rok za završetak posla je 365 kalendarskih dana.

Domaća IT kompanija QSS Sarajevo dobila je posao za projekt izrade sistema provjeravanja i izdavanja sigurnosnih odobrenja za Bosnu i Hercegovinu, saznaje Akta.ba.

Riječ je o međunarodnom tender koji je raspisala Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini. U okviru ovog poziva Delegacija je zaprimila šest ponuda, od kojih je kompanija QSS izabrana kao najpovoljniji.

Cjelokupna vrijednost projekta je 223,589.85 eura a rok za završetak posla je 365 kalendarskih dana.

Dorektor kompanije QSS Sarajevo, Isan Selimović za Akta.ba je kazao da trenutno nisu u mogućnosti dati više informacija o samom projektu, ali da će javnost blagovremeno biti obavještena o svemu.

Podsjećamo, Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine planira uspostavu zajedničkog informacijskog sistema u Centralnom registru za Potvrde o sigurnosnom odobrenju .

Plan je da ovakav sistem omogući sigurnu i efikasnu razmjenu informacija unutar agencija za izdavanje potvrda o sigurnosnom provjeri a sve u skladu s EU standardima.

Ono što je sigurno jeste da je jedan ovakav projekat od velikog značaja za BiH a bit će realiziran uz korištenje inovativnih rješenja baziranih na digitalnim tehnologijama.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti