Opća bolnica: Ne želimo učestvovati u brzopletim, ishitrenim odlukama

11.08.2020. 09:11 / Izvor: Akta.ba
Opća bolnica: Ne želimo učestvovati u brzopletim, ishitrenim odlukama

Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na jutrošnjoj hitnoj sjednici dao je punu podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću.

Upravni odbor Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" Sarajevo na jutrošnjoj hitnoj sjednici dao je punu podršku prof. dr. Ismetu Gavrankapetanoviću, v.d. direktoru u vođenju i organizaciji rada ove Ustanove.

Kako se navodi, Upravni odbor ponovo "iskazuje odlučnost u provođenju svih odluka nadležnih organa zdravstvenog sistema Kantona Sarajevo i Federacije BiH, koje su u skladu sa zakonskim okvirima i pozitivnim zakonskim propisima".

"Upravni odbor poziva na hitno uključivanje ministra zdravstva FBiH, bez čijih odluka se ne može pokrenuti lanac odlučivanja i donošenja odluka o načinu liječenja epidemije COVID-19. Naša opredjeljenost za puno pružanje svih zdravstvenih usluga građanima KS, a po potrebi i šire, je neupitna i dosad jasno vidljiva i iskazana. Upravni odbor i v.d. direktor ne žele učestvovati u brzopletim, ishitrenim odlukama kao i problematičnom načinu zbrinjavanja naših bolesnika, koje bi moglo ugroziti njihovo zdravlje. Ozbiljnost i dostojanstvo liječenja naših bolesnika zaslužuje prije svega popunjavanje praznih bolesničkih kapaciteta a tek potom otvaranje alternativnih smještaja", poručeno je.

Pozvali su i inspekcijske organe da obiđu i provjere popunjenost posteljnih kapaciteta svih bolničkih ustanova u Kantonu Sarajevo, koje finansira Zavod zdravstvenog osiguranja, naprave uvid u njihov rad i opterećenost i u skladu sa zatečenim stanjem donesu odgovarajuće odluke i izvijeste javnost.

(Foto: BHRT)

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti