Na snazi novi način upotrebe turističkih vaučera u RS

22.08.2020. 00:00 / Izvor: Akta.ba
Na snazi novi način upotrebe turističkih vaučera u RS

Predloženom izmjenom jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom.

Uredba o izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima objavljena je 21.08.2020. godine, u Službenom glasniku Republike Srpske i stupa na snagu narednog dana od objavljivanja.

Vlada Republike Srpske usvojila je na 84. sjednici Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima, kojom se vrše izmjene i dopune osnovnog teksta Uredbe o uslovima i načinu korištenja turističkih vaučera u ugostiteljskim objektima na način da se smanjuje uslov po pitanju potrebnog broja noćenja za korištenje turističkog vaučera. 

Predloženom izmjenom jedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Na ovaj način smanjuje se propisani broj noćenja potrebnih za ostvarivanje prava na dodjelu turističkog vaučera, jer je prema ranije propisanim uslovima bilo potrebno realizovati tri noćenja za jedan, odnosno četiri noćenja za dva vaučera.

Podsjećamo, pravo na dodjelu turističkog vaučera u vrijednosti od 100,00 KM ostvaruju svi punoljetni građani Republike Srpske, a vaučer je moguće iskoristiti jednokratno do 15. novembra 2020. godine za plaćanje usluge smještaja (noćenje sa doručkom).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti