Smještajni kapaciteti u Trebinju gotovo u potpunosti popunjeni

25.08.2020. 11:36 / Izvor: SRNA
Smještajni kapaciteti u Trebinju gotovo u potpunosti popunjeni

Smještajni kapaciteti tokom avgusta su gotovo u potpunosti popunjeni u Trebinju.

"Smještajni kapaciteti tokom avgusta su gotovo u potpunosti popunjeni u Trebinju, gdje su stigli uglavnom domaći turisti, korisnici vaučera Vlade Republike Srpske, gosti iz Federacije BiH, kao i veliki broj turista iz Srbije", rekao je Srni direktor Turističke organizacije Trebinja Marko Radić.

"'Grad sunca' je potpuni hit. Ovaj sportsko-turistički kompleks će ove godine sigurno oboriti rekord posjećenosti", dodao je Radić.

On je naveo da, osim "Grada sunca", turisti u Trebinju rado posjećuju i Stari grad, Platane i manastir Hercegovačka Gračanica.

Radić je napomenuo da su, u saradnji sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, počeli projekat besplatnih turističkih tura "Upoznajmo Trebinje zajedno".

Kampanja ima za cilj da skrene pažnju na turističke vodiče čije poslovanje je ugroženo epidemijom virusa korona, ali i da turistima koji borave u Trebinju obezbijedi besplatan obilazak znamenitosti grada sa licenciranim vodičima.

"S obzirom na to da su još na snazi mjere zabrane okupljanja više od 50 ljudi na otvorenom prostoru, to utiče na agencije iz Srbije koje ne vrše organizovane grupne posjete, pa su turisti uglavnom individualci koji su došli da iskoriste odmor sa porodicom u Trebinju. Mi smo zato došli na ideju da ih častimo obilaskom grada", pojasnio je Radić.

Radić je rekao da će ove aktivnosti trajati do polovine septembra, svakog vikenda sa različitim vodičima.

Direktor trebinjske Turističke organizacije napomenuo je da je sada počela jesenja kampanja "Probudi se u Trebinju, jer ovdje sunce jače grije", s ciljem da animira starije stanovništvo, koje uglavnom izbjegava visoku temperaturu vazduha, da u septembru posjeti Trebinje.

"Septembar je možda u Trebinju i najljepši mjesec, temperatura vazduha je oko 20 stepeni i to je vrlo ugodan period za boravak u gradu", naveo je Radić

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti