Dermal će proizvoditi obuću za vodećeg svjetskog proizvođača

03.09.2020. 12:11 / Izvor: Akta.ba
Dermal će proizvoditi obuću za vodećeg svjetskog proizvođača

Novi proizvodni pogon kompanije "Dermal" od jučer je stavljen u funkciju u Kotor Varošu.

Novi proizvodni pogon kompanije "Dermal" od jučer je stavljen u funkciju u Kotor Varošu i prostire se na površini od 2.000 kvadratnih metara

"U hali su završeni svi građevinski radovi, montirane nove proizvodne linije i zvanično smo počeli da odvijamo proces proizvodnje", rekao je vlasnik i generalni direktor kompanije "Dermal" Radenko Bubić.

Prema njegovim riječima, nova hala je povezala dva postojeća "Dermalova" proizvodna pogona i samo u ovoj godini je zaposlila 200 novih radnika.

"Sad smo dobili uvezan proizvodni kompleks površine 7.000 kvadratnih metara. Napravili smo tehnološku reorganizaciju, bitno poboljšali uslove rada i stvorili uslove za novo povećanje obima proizvodnje", naglasio je Bubić.

Trenutno u Kotor Varošu "Dermal" zapošljava 800 radnika i posjeduje 15.000 metara kvadradnih proizvodnih pogona.

U novom pogonu proizvodiće se visokokvalitetna namjenska obuću za vodećeg svjetskog proizvođača Haix iz Njemačke.

Preduzeće Dermal, osim što se bavi izradom vlastitih proizvoda, veliki dio svojih kapaciteta koristi za uslužno poslovanje, a riječ je o izradi gotove i polugotove obuće za inostrane partnere.

Dnevno izrađuje oko 1.000 pari obuće modnog programa i 4.000 pari namjenske zaštitne obuće koju, osim u zemlje Balkana, plasiraju i na mnoga druga tržišta u Evropi, kao što su Njemačka, Francuska, Austrija, Italija, Slovačka i Holandija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti