Uskoro registar podsticaja Republike Srpske

04.09.2020. 08:16 / Izvor: Akta.ba
Uskoro registar podsticaja Republike Srpske

Cilj uspostavljanja Registra jeste da se obezbijedi jasan i sveobuhvatan pregled planiranih, odobrenih i realizovanih sredstava.

Vlada Republike Srpske usvojila je Informaciju o izradi registra podsticaja Republike Srpske.

Cilj uspostavljanja Registra jeste da se obezbijedi jasan i sveobuhvatan pregled planiranih, odobrenih i realizovanih sredstava za podsticaje privredi Republike Srpske, kako na republičkom tako i na lokalnom nivou, a uključujući podatke kao što su davaoci i implementatori raspodjele podsticaja, pravnog osnova za njihovu dodjelu, izvora sredstava, vrste i namjene podsticaja, pa sve do informacija o tome kome su i u kom iznosu sredstva dodijeljena.

Na taj način bi se osigurala bolja koordinacija i razmjena informacija između institucija koje dodjeljuju podsticaje, transparentniji uvid u odobrena i dodijeljena sredstva za podsticaje i kvalitetnija statistička osnova za potrebe institucija Republike Srpske, a na osnovu iste i predlaganje mjera za kvalitetniju raspodjelu podsticajnih sredstava.

Plan je da se podaci o podsticajima vode na republičkom i lokalnom nivou, uključujući informacije sve do krajnjeg korisnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti