Vlada RS: Podrška oporavku poslovnih subjekata u privatnom vlasništvu

10.09.2020. 15:01 / Izvor: Akta.ba
Vlada RS: Podrška oporavku poslovnih subjekata u privatnom vlasništvu

Ovaj projekat sastoji se od tri komponente, od kojih će se prva realizovati posredstvom Investiciono razvojne banke.

Vlada Republike Srpske je prihvatila Informaciju o Projektu za oporavak i podršku poslovnim subjektima i inicijativu za pregovore sa Svjetskom bankom - Međunarodnom bankom za obnovu i razvoj za kreditna sredstva u iznosu oko 23 miliona eura, sa rokom otplate do 15 godina i petogodišnjim periodom odgode.

Razvojni cilj projekta je da se omogući podrška oporavku poslovnih subjekata u privatnom vlasništvu na čije je poslovanje negativno uticala pandemija COVID-19 kroz pristup dodatnom finansiranju, ali i putem konsolidovanih javnih programa podrške poslovnim subjektima.

Ovaj projekat sastoji se od tri komponente, od kojih će se prva realizovati posredstvom Investiciono razvojne banke, a namijenjena je finansijski održivim mikro, malim i srednjim preduzećima u privatnom vlasništvu čije je poslovanje snažno pogođeno pandemijom COVID-19.

Takođe, ovom komponentom biće obuhvaćena i mikro, mala i srednja preduzeća u osjetljivim tržišnim segmentima (poslovni subjekti koji su u vlasništvu žena ili kojima upravljaju žene, poslovni subjekti u manje razvijenim regionima i tzv. mladi poslovni subjekti), bez obzira na uticaj pandemije COVID-19.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti