Tri stuba uspjeha domaće kompanije iz Jajca

14.09.2020. 09:49 / Izvor: Akta.ba
Tri stuba uspjeha domaće kompanije iz Jajca

Da se uporan trud i rad isplate i u Bosni i Hercegovini, svjedoči domaća kompanija iz Jajca.

Da se uporan trud i rad isplate i u Bosni i Hercegovini, svjedoči domaća kompanija iz Jajca, čiji proizvodi, prepoznati i na evropskom tržištu, bilježe veliku potražnju i prodaju.

ThermoFLUX, domaći lider u proizvodnji kamina i kotlova na pelet, proteklu deceniju  postavlja standarde na tržištu industrije grijanja u Bosni i Hercegovini, ali i regiji. Zahvaljujući savremenoj tehnologiji i dugogodišnjem iskustvu, ThermoFLUX je razvio inovativna rješenja koja usklađuju zaštitu okoliša, smanjenu potrošnju i maksimalno iskorištenje energenta, u skladu sa strogim EU standardima.

Uspjehu svojih proizvoda pridaju i visokom tehnološkom nivou proizvodnje svakog ThermoFLUX kamina i kotla. Rezanje, savijanje i zavarivanje se vrši sa najsavremenijim CNC strojevima, čiji se broj u njihovom pogonu iz godine u godinu povećava. Sva testiranja kotlova i kamina se vrše na Tehničkom univerzitetu u Beču (TU Wien), što dodatno potvrđuje njihov kvalitet proizvoda, uz činjenicu da se mnogi od proizvoda nalaze i na listama državnih poticaja u nekoliko zemalja EU.

Uporedo s tim, iz ThermoFLUX-a poručuju kako kontinuirano ulažu u znanje i vještine svojih uposlenika, s ciljem daljnjeg unapređenja procesa proizvodnje.   

"U svojoj proizvodnji, trudimo se da spojimo tri ključne karike: italijanski dizajn, austrijsku tehnologiju, te domaću proizvodnju. ThermoFLUX korisnicima nudi vizualno atraktivne i tehnološki napredne kamine i kotlove za svaki dom. Italijanski dizajner, Cesare Monti, je našim kaminima i kotlovima unio sofisticiranost i eleganciju, koja se prilagođava svakom prostoru i stilu doma. Minimalistički dizajn naše vizije je prenio u realnost. Naši nagrađivani proizvodi su samo dokaz da su i drugi uvidjeli što i mi, a to je da i bosanskohercegovački proizvodi mogu da se takmiče, i pobjeđuju, u rangu onih svjetskih i osvajaju tržišta i van BiH", izjavila je Katarina Ladan, voditeljica komercijalnog odjela kompanije ThermoFLUX.

Uskladivši sva tri elementa, koja im dugi niz godina donosi uspjeh, ThermoFLUX je nedavno predstavio i dva nova proizvoda u svojoj premium ponudi, kamine Agnes i Adele. Ova dva atraktivna kamina na pelet, uz ugodan prizor plamena koji se nazire kroz staklena vrata, svakom će domu pružiti toplu atmosferu. Minimalizam i elegancija u dizajnu, te proizvodnja na visokom tehnološkom nivou, ThermoFLUX su stavili daleko ispred konkurencije u industriji grijanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti