Poziv domaćim proizvođačima da prijave proizvode na dm inicijativu {ZAJEDNO}

30.09.2020. 12:59 / Izvor: Akta.ba
Poziv domaćim proizvođačima da prijave proizvode na dm inicijativu {ZAJEDNO}

Prijave otvorene od 30.9. do 30.10.2020. godine

Posvećena razvoju bh. privrede i pružanju podrške domaćim proizvođačima, kompanija dm i ove godine pokreće društveno odgovornu inicijativu {ZAJEDNO} za bolje sutra, kojom će dati priliku domaćim proizvođačima da svoje kvalitetne, još uvijek neetablirane i made in BiHproizvode lansiraju na tržište kroz lanac dm prodavnica. 

Nakon što je inicijativom {ZAJEDNO} u 2018. godini podržano 10 domaćih proizvođača te njihovih 30 proizvoda uspješno plasirano na bh. tržište, dm nastavlja sa ulaganjima u razvoj domaće proizvodnje.

"Provođenjem inicijative {ZAJEDNO} do sada smo znatno povećali kvalitet i kvantitet ponude bh. proizvoda na tržištu, te se na policama dm prodavnica širom BiH danas može pronaći ukupno 1.023 domaćih proizvoda, što predstavlja udio od 5,33% u ukupnom broju proizvoda unutar dm asortimana. Podsjećanja radi, prije dvije godine kada smo startali s inicijativom podrške domaćim proizvođačima ovaj udio je iznosio 3%. Dugogodišnje iskustvo i stečeno znanje - u području trgovine, razvoja proizvoda i nastupa na tržištu, želimo iskoristiti i ustupiti domaćim proizvođačima, naročito u vremenima kada je potrebna posebna podrška i ulaganje u razvoj bh. privrede", izjavila je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga dm-a.  

Prijave za nastavak inicijative dm {ZAJEDNO} za bolje sutra počinju danas, 30.9. i trajat će narednih 30 dana, odnosno do 30.10.2020.godine.

Pravila i uslove prijave, kriteriji za odabir proizvoda kao i formular za prijavu dostupni su na www.dm-zajedno.ba.  

"Pozivamo sve domaće proizvođače čiji proizvodi još uvijek nisu uvršteni u ponudu trgovačkih lanaca sa dva ili više prodajnih objekata na bh. tržištu, da se prijave na inicijativu dm {ZAJEDNO} za bolje sutra putem platforme www.dm-zajedno.ba. Nakon završetka prijava stručni žiri će odabrati proizvode u skladu s Pravilima i kriterijima",  dodala je Isaković.   

Odabrani proizvođači će u okviru inicijative proći proces mentoringa, kroz koji će dobiti stručnu podršku za razvoj i usavršavanje proizvoda, kao i njihovo predstavljanje kupcima. Tako će dobiti adekvatnu pratnju tokom pripreme proizvoda: kod dizajna ambalaže, formiranja cijene, izradi deklaracije, promociji proizvoda i unapređenju prodaje. I ove godine partnersku podršku u realizaciji inicijative pružit će Startup studio Fondacije Mozaik koja podržava razvoj lokalnog društva te kreira dobru ekonomiju u BiH.  

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti