Objavljen spisak poslovnih subjekata koji su dobili pomoć Vlade RS

03.10.2020. 14:01 / Izvor: Fena
Objavljen spisak poslovnih subjekata koji su dobili pomoć Vlade RS

Poreska uprava RS-a objavila je juče na svojoj zvaničnoj internet stranici pregled poslovnih subjekata kojima je mjerama Vlade RS odobrena pomoć.

Poreska uprava Republike Srpske objavila je juče na svojoj zvaničnoj internet stranici ( u sekciji Info-COVID 19, rubrika Mjere Vlade RS ) pregled poslovnih subjekata kojima je mjerama Vlade RS odobrena pomoć radi ublažavanja ekonomskih posljedica usljed pandemije virusa korona.

 

Spiskovi poslovnih subjekata koji su objavljeni podijeljeni su u dva dijela, na način da se na jednom spisku nalaze poslovni subjekti kojima je u pomoć odobrena u skladu sa Uredbom sa zakonskom snagom o poreskim mjerama za ublažavanje ekonomskih posljedica nastalih usljed bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 po kojoj je pravnim licima i preduzetnicima koji su ispunjavali uslove odobrena uplata poreza i doprinosa za mart 2020., isplata najniže plate za april i uplate doprinosa na tu najnižu platu, kao i za uplatu poreza i doprinosa ili najniže plate za maj 2020. u zavisnosti od dužine trajanja zabrane obavljanja djelatnosti u maju 2020.

Drugi dio spiska odnosi se na poslovne subjekte kojima je pomoć Vlade RS odobrena u skladu sa Uredbom o dodjeli sredstava poslovnim subjektima i preduzetnicima radi saniranja posljedica pandemije virusa korona za april 2020., a po kojoj su pravo na pomoć imali poslovni subjekti i preduzetnici koji su djelimično prestali sa radom ili imali smanjen obim poslovanja zbog pandemije, saopćeno je iz Poreske uprave RS.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti