Generalni remonti transportera u RU Kreka vrijedni 7,8 miliona KM

23.10.2020. 16:29 / Izvor: Akta.ba
Generalni remonti transportera u RU Kreka vrijedni 7,8 miliona KM

Sredstva za remont transportera osigurana su u procesu dokapitalizacije rudnika Koncerna EPBiH.

U JP Elektroprivreda BiH, 23.oktobra 2020. godine potpisana su četiri ugovora o generalnom remontu magistralnih i odlagališnih transportera  na Površinskom kopu Dubrave RU Kreka, ukupne vrijednosti 7,8 miliona KM.

Ugovor su u prisustvu generalnog direktora Admira Andelije i pomoćnika generalnog direktora za zavisna i povezana društva Senada Sarajlića potpisali v.d.direktor RU Kreka Fuad Muminović, Izet Džananović, prokurista JP Elektroprivreda BiH u RU Kreka i Amir Zulić direktor TTU Energetik. 

Cilj remonta je povećanje pouzdanosti dobivanja uglja  i odlaganja otkrivke u PK Dubrave što će na direktan način doprinijeti stabilnoj proizvodnji uglja na ovom kopu.

Potpisani  ugovori su prva faza u realizaciji remonta magistralnih transportera. U narednom periodu biće potpisani ugovori za preostale transportere, čime će se obezbijediti uslovi za stabilno snabdijevanje ugljem zamjenskog Bloka 7 u TE ¨Tuzla¨. 

Sredstva za remont transportera osigurana su u procesu dokapitalizacije rudnika Koncerna EPBiH. 

Efekti svih dosadašnjih ulaganja su značajno unapređenje rada, povećanje produktivnosti, smanjenje troškova održavanja, povećanje pouzdanosti, produženje vijeka eksploatacije i povećanja kapaciteta opreme, kontinuirano snabdijevanje ugljem i poboljšan tehnološki proces prerade uglja .

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti