Zabranjen ulazak: Porezna uprava svu komunikaciju prebacila na mail i telefon

11.11.2020. 15:39 / Izvor: Akta.ba
Zabranjen ulazak: Porezna uprava svu komunikaciju prebacila na mail i telefon

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa, Porezna uprava Federacije BiH je obavjestila porezne obveznike da je u PUFBiH od 11. novembra ove godine klizno radno vrijeme.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem koronavirusa, te shodno zaključku Vlade Federacije BiH sa sjednice održane prije dva dana, Porezna uprava Federacije BiH (PUFBiH) je obavjestila porezne obveznike da je u PUFBiH od 11. novembra ove godine klizno radno vrijeme, tako da je početak radnog vremena od 8.00 do 9.00 sati, a završetak radnog vremena od 16.00 do 17.00 sati.

"Radi sprečavanja širenja virusa korona zabranjuje se ulazak poreznih obveznika u službene prostorije organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH, a sva komunikacija sa poreznim obveznicima odvijat će se isključivo putem telefona, e-maila i putem pošte. Pozivaju se porezni obveznici da ne dolaze u organizacione jedinice Porezne uprave Federacije BiH, već da sve akte i podneske dostavljaju elektronski, putem e-maila faksom, ili putem pošte na adrese nadležnih organizacionih jedinica Porezne uprave Federacije BiH. Originalne dokumente porezni obveznici su dužni dostaviti naknadno  putem pošte na adrese koje će biti istaknute u svim organizacionim jedinicama Porezne uprave Federacije BiH", navode iz PUFBiH. 

U slučaju da je prijem poreznih obveznika neophodan, kako dodaju, vršit će se na jednom mjestu u prizemlju objekta kako bi se onemogućilo kretanje stranaka po službenim prostorijama. Porezni obveznici su dužni da prilikom dolaska u prostorije organizacionih jedinica Porezne uprave poštuju higijensko-epidemiološke mjere, da nose zaštitne maske i poštuju socijalnu distancu od najmanje dva metra. 

"Shodno preporukama Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, Porezna uprava Federacije BiH je u prostorijama u kojima radi više zaposlenih organizirala rad od kuće kako bi smanjila broj zaposlenih koji istovremeno mogu boraviti u zatvorenom prostoru i kako bi se obezbijedila međusobna udaljenost zaposlenih od najmanje dva metra, smanjila veća fluktuacija ljudi, a time i spriječilo širenje zaraze. Ove mjere primjenjivat će se dok traje opasnost od širenja koronavirusa", dodaju iz PUFBiH.

Porezna uprava Federacije BiH je poduzela preventivne higijenske mjere kako bi se širenje virusa svelo na minimum. Kontinurano se prati epidemiološka situacija u BiH i u skladu sa tim razmatraju se moguće dodatne mjere, s ciljem zaštite zaposlenika i poreznih obveznika, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije BiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti