Preliminarna lista: Odabrani korisnici grant sredstava Tuzlanskog lista

16.11.2020. 14:47 / Izvor: Akta.ba
Preliminarna lista: Odabrani korisnici grant sredstava Tuzlanskog lista

Objavljena preliminarna rang lista korisnika "Podrška razvoju Kantona" za 2020. godinu objavljuje preliminarnu rang listu korisnika sredstava sa pozicije "Podrška razvoju kantona" za 2020. godinu projekat 1 i projekat 3.

Na osnovu Javnog poziva za odabir korisnika grant sredstava "Podrška razvoju Kantona" za 2020. godinu  i prema Smjernicama za uključivanje u Projekat, Komisija Ministrastva privrede TK za odabir korisnika grant sredstava sa pozicije "Podrška razvoju Kantona" za 2020. godinu objavljuje preliminarnu rang listu korisnika sredstava sa pozicije "Podrška razvoju kantona" za 2020. godinu projekat 1 i projekat 3.

U 1. PRELIMINARNA LISTA KORISNIKA SREDSTAVA ZA MIKRO PREDUZEĆA ZA NABAVKU OPREME I ALATA I REPROMATERIJALA odabrano je 70 korisnika. Ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi 483.732,48 KM.

Za  2. PRELIMINARNA LISTA KORISNIKA SREDSTAVA ZA MALA PREDUZEĆA ZA NABAVKU OPREME I ALATA I REPROMATERIJALA odabrano je 60 korisnika. Ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi 884.718,72 KM.

Za 3. PRELIMINARNA LISTA KORISNIKA SREDSTAVA ZA SREDNJA PREDUZEĆA ZA NABAVKU OPREME I ALATA I REPROMATERIJALA odabrano je 30 korisnika. Ukupan iznos odobrenih sredstava iznosi 871.548,80 KM.

PROJEKT 3. - SUBVENCIJE NOVOOSNOVANIM MSP I OBRTIMA ZA NABAVKU OPREME I ALATA I REPROMATERIJALA  dobilo je 76 korisnika, a ukupan iznos odobrenih sredstava je 200.000,00 KM.

Na objavljenu Listu svi kandidati imaju pravo prigovora, u roku od 8 dana od dana objavljivanja na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona.

Prigovor se podnosi Ministarstvu u pisanoj formi putem pisarnice Ureda za zajedničke poslove Vlade Tuzlanskog kantona ili poštom.

Nakon isteka roka za prigovor i rješavanja po uloženim prigovorima u roku od 15 dana od dana isteka roka za podnošenje prigovora, ministar privrede Tuzlanskog kantona donosi Konačnu rang listu korisnika sredstava sa pozicije "Podrška razvoju Kantona", za 2020. godinu, koja se objavljuje na web stranici Vlade Tuzlanskog kantona: http://vladatk.gov.ba/.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti