RS pokrenuo aktivnosti s ciljem privlačenja investitora

20.11.2020. 11:38 / Izvor: Akta.ba
RS pokrenuo aktivnosti s ciljem privlačenja investitora

Brošura je prevedena na engleski i ruski jezik, te je prvenstveno namijenjena predstavljanju RS-a na sajmovima, privrednim forumima i sličnim događajima u inostranstvu.

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske saopštilo je da je u prethodnom periodu pokrenulo nekoliko značajnih aktivnosti s ciljem privlačenja investitora za ulaganje u različite privredne sektore.

"Kao dio šire kampanje realizovani su promotivni video spot i prateća brošura, redizajniran je veb sajt namijenjen stranim investitorima, te su osmišljeni i kreirani slogan, logotip i druga idejna rješenja koji se koriste u svrhu promocije privrednih potencijala Republike Srpske", navedeno je u saopštenju.

Iz Ministarstva napominju da je strateško opredjeljenje Vlade Republike Srpske, uprkos pojavi i širenju virusa korona i proglašenja pandemije, stvaranje povoljnih uslova za investicije kao jednu od ključnih razvojnih politika.

"U cilju privlačenja stranih investitora i promocije poslovnog ambijenta osmišljen je slogan `Srpska – Republika mogućnosti` koji ističe sve potencijale, investicione mogućnosti i komparativne prednosti za direktne strane investicije u Republiku Srpsku", ističe se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da promotivni video spot pod nazivom "Srpska – Republika mogućnosti" prikazuje najznačajnije karakteristike Republike Srpske, kao i brojne prednosti za ulaganje među kojima su prirodni potencijali, industrijski resursi, geografski položaj i saobraćajna povezanost.

"Video spot, dostupan na `Jutjub` kanalu Ministarstva privrede i preduzetništva, preveden je na engleski, ruski i njemački jezik, te dostavljen svim predstavništvima Republike Srpske u inostranstvu, kako bi se investicioni potencijali približili stranim investitorima, ali i građanima Republike Srpske u dijaspori", navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva ukazuju da video-spot prati i istoimena promotivna brošura u kojoj je u pisanoj formi i na ilustrovan način predstavljena Republika Srpska, kao i sve pogodnosti koje se nude investitorima.

Brošura je prevedena na engleski i ruski jezik, te je prvenstveno namijenjena predstavljanju RS-a na sajmovima, privrednim forumima i sličnim događajima u inostranstvu.

"Internet portal namijenjen investitorima http://investsrpska.vladars.net/ redizajniran je i tehnički unaprijeđen, te predstavlja mjesto gdje je na jednostavan način moguće pronaći tačne i pravovremene informacije o važećoj pravnoj legislativi, investicionim projektima, sektorima za ulaganje sa najvećim komparativnim prednostima, kao i drugim informacijama od značaja za potencijalne investitore", napominju iz Ministarstva.

U saopštenju se naglašava da su gotovo sve aktivnosti finansirane iz donatorskih sredstava, a projekat je najvećim dijelom podržan od Međunarodne finansijske korporacije, članice Grupacije Svjetske banke iz Projekta poboljšanja poslovnog okruženja, koji se realizuje uz finansijsku podršku Ambasade Velike Britanije.

"Predstavljanje Republike Srpske i promocija njenih investicionih potencijala je kontinuirana aktivnost koju će Ministarstvo privrede i preduzetništva, u saradnji sa drugim ministarstvima Vlade Republike Srpske, realizovati i u budućnosti", dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva privrede i preduzetništva ističu da će promocija potencijala Republike Srpske za privlačenje investitora biti od izuzetnog značaja u periodu nakon pandemije virusa korona, kada će se promotivna kampanja intenzivirati "s obzirim da postoji realna mogućnost za povećan interes investitora u prostor jugoistične Evrope".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti