Vlada KS i UNDP: Dobra saradnja u implementaciji zajedničkih projekata

27.11.2020. 13:23 / Izvor: Akta.ba
Vlada KS i UNDP: Dobra saradnja u implementaciji zajedničkih projekata

Premijer KS Mario Nenadić održao koordinacioni sastanak sa ministrima finansija, komunalne privrede, rada i socijalne politike, te saobraćaja - Jasminom Halebićem, Nihadom Glamoč, Jasnom Agić i Adijem Kalemom.

U namjeri da se uredno i po propisima privedu kraju budžetske aktivnosti za 2020. godinu, kao i mandat Vlade Kantona Sarajevo, premijer KS Mario Nenadić danas je upriličio koordinacioni sastanak sa ministrima finansija, komunalne privrede, rada i socijalne politike, te saobraćaja - Jasminom Halebićem, Nihadom Glamoč, Jasnom Agić i Adijem Kalemom.

Sastanku je prisustvovao i šef Programa za lokalni razvoj UNDP-ja u BiH Edis Arifagić, organizacije sa kojom Vlada KS implementira brojne projekte.

Tom prilikom, premijer Nenadić je predložio da se krajem iduće sedmice za sjednicu Vlade pripremi detaljan finansijski i narativni izvještaj vezan za zajedničke aktivnosti Vlade i UNDP-ja, s akcentom na projekte implementacije sredstava za nabavku zaštitne medicinske opreme, lijekova, kao i ostalih 25 zajedničkih projekata ukupne vrijednosti oko 30 miliona KM koji se realiziraju u Kantonu Sarajevo.

Pored toga, razgovarano je i o mogućnosti da Vlada Kantona Sarajevo i UNDP implementiraju preostala sredstava Međunarodnog monetarnog fonda namijenjena privredi u KS-u u iznosu od oko osam miliona KM.

Sredstva treba usmjeriti za izmirenje plata uposlenima u realnom sektoru, u skladu s izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS.

Tema sastanka je bila i udruživanje sredstava i nabavka dodatne neophodne opreme za potrebe liječenja i borbe protiv Covid-a, te posebno nabavke 40 uređaja za visoki protok kisika tzv. „High flow“ aparata, koji će se isporučiti Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu i Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš" za potrebe infektivnih odjeljenja, odnosno izolatorija.

Šef Programa za lokalni razvoj UNDP-ja Arifagić i članovi Vlade iskazali su međusobno povjerenje, te naglasili dobru saradnju u implementaciji zajedničkih projekata, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti