Cijena cestarine za relaciju Sarajevo – Zenica od 7,00 KM do 28,00 KM

01.12.2020. 14:39 / Izvor: Akta.ba
Cijena cestarine za relaciju Sarajevo – Zenica od 7,00 KM do 28,00 KM

Od danas novoizgrađena dionica autoceste na Koridoru Vc je uvedena u zatvoreni sistem naplate cestarina i od 15:00 sati bit će puštena u promet.

Nakon što su završeni radovi na poddionici Zenica-jug – Zenica-sjever autoceste A-1 kroz Zenicu od danas novoizgrađena dionica autoceste na Koridoru Vc  je uvedena u zatvoreni sistem naplate cestarina i od 15:00 sati bit će puštena u promet.

Cijena cestarine za relaciju Sarajevo sjever – Zenica sjever iznosi od 7,00 KM do 28,00 KM, u zavisnosti od klase vozila, saopštili su iz JP Autoceste FBiH.

Puštanjem u promet tzv. zeničke obilaznice BiH dobila je 11 novih funkcionalnih kilometre autoceste. Prihodi ostvareni naplatom cestarine značajnim dijelom se koriste za finansiranje izgradnje novih kilometara autoceste.

Na ovoj dionici, na kojoj se nalaze četiri tunela i najviši vijadukt na cijeloj trasi buduće autoceste, bit će znatno rasterećen saobraćaj sa dijela magistralne ceste M17 kroz Zenicu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti