Održan webinar "Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima"

20.01.2021. 10:41 / Izvor: Akta.ba
Održan webinar 'Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima'

LIR Evolucija je u saradnji sa Evropskim centrom za obnovljivu energiju iz Austrije organizovala dvodnevni webinar na temu: "Efikasno upravljanje energijom i najbolje prakse u javnim objektima".

LIR Evolucija je u saradnji sa Evropskim centrom za obnovljivu energiju iz Austrije organizovala dvodnevni webinar na temu: "Efikasno upravljanje energijom i najbolje prakse u javnim objektima". Webinar je održan 18. i 19.01.2021. putem aplikacije Zoom, a bio je namjenjen opštinskim službenicima i energetskim menadžerima.

Cilj IMPROEN projekta je prenos znanja i najboljih praksi u oblasti energetske efikasnosti, te doprinos unapređenju energetske efikasnosti u javnim objektima u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini.

Prvog dana webinara partneri su diskutovali značaj energetskih pregleda i monitoringa za pravilno upravljanje energijom i dostizanje optimalne energetske efikasnosti, te evropski energetski okvir, politike, strategije, akcione planove, tekuće i buduće trendove.

Drugog dana webinara prezentovani su potencijalni izvori finansiranja za projekte unapređenja energetske efikasnosti, te praktični primjeri dobrih praksi provođenja mjera energetske efikasnosti u javnim objektima u Austriji.

Projekt finansira Austrijska razvojna agencija (ADA) kroz BACID Fond kojim upravlja Austrijsko udruženje gradova i sela (AACT) i KDZ Centar za istraživanje javne uprave.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti