Završen projekat IMPROEN - "Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima"

22.02.2021. 10:16 / Izvor: Akta.ba
Završen projekat IMPROEN - 'Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima'

LIR Evolucija je u saradnji sa Evropskim centrom za obnovljivu energiju iz Austrije implementirala projekat IMPROEN - "Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima".

LIR Evolucija je u saradnji sa Evropskim centrom za obnovljivu energiju iz Austrije implementirala projekat  IMPROEN - "Unapređenje energetske efikasnosti u javnim objektima".

Projekt je finansirala Austrijska razvojna agencija (ADA) kroz BACID Fond kojim upravlja Austrijsko udruženje gradova i sela (AACT) i KDZ Centar za istraživanje javne uprave.

Rezultat projekta IMPROEN je transfer znanja i najboljih praksi u oblasti energetske efikasnosti u javnim zgradama iz Austrije u Republiku Srpsku i BiH.

Projektni partneri su zajedički organizovali dvodnevni webinar na temu: "Efikasno upravljanje energijom i najbolje prakse u javnim objektima" namjenjen opštinskim službenicima i menadžerima za upravljanje energijom. Partneri su zajednički razvili dokumente Priručnik o upravljanju energijom u javnim zgradama i Pregled finansijskih izvora za rehabilitaciju javnih objekata, u cilju promovisanja aktivnosti na unapređenju energetske efikasnosti i investicija u rekonstrukciju javnih objekata u BiH.

Kroz projekat, lokalni opštinski službenici i menadžeri za upravljanje energijom su imali priliku da steknu nova znanja od stručnjaka iz Austrije na temu unapređenja energetske efikasnosti u javnim objektima, saopćili su iz LIR Evolucije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti