Usvojen program ekonomskih reformi od 2021. do 2023. godine

04.02.2021. 08:06 / Izvor: Akta.ba
Usvojen program ekonomskih reformi od 2021. do 2023. godine

Vijeće ministara je jučer usvojio Program ekonomskih reformi BiH od 2021. do 2023. godine, a ključno uporište predstavljaće privredne aktivnosti u eksternom okruženju i razvoj situacije u vezi sa pandemijom virusa korona.

Vijeće ministara je jučer usvojio Program ekonomskih reformi BiH od 2021. do 2023. godine, a ključno uporište predstavljaće privredne aktivnosti u eksternom okruženju i razvoj situacije u vezi sa pandemijom virusa korona.

Dokument je usvojen uz sugestije predsjedavajućeg Vijeća ministara i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa u Vijeću ministara.

Program ekonomskih reformi do 2023. godine izrađen je prema smjernicama Evropske komisije i sadrži srednjoročni makroekonomski okvir i okvir fiskalne politike, te sveobuhvatan program strukturalnih reformi s ciljem poboljšanja rasta i konkurentnosti zemlje, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Direkcija za ekonomsko planiranje BiH dostaviće Program ekonomskih reformi Evropskoj komisiji.

U saopštenju se navodi da će se Vijeće ministara izjasniti o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama u drugom krugu glasanja, nakon što danas Prijedlog zakona nije dobio potrebnu većinu za utvrđivanje i dostavljanje Parlamentarnoj skupštini.

Članovi Vijeća ministara obaviće konsultacije prije narednog kruga glasanja u vezi sa sugestijama koje su predložene na sjednici, a odnose se na inspekcijski nadzor.

Predlagač zakona je Agencija za javne nabavke BiH. 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti