Podrška inicijativi za zakonito korištenje objekata u RS

09.03.2021. 09:06 / Izvor: Akta.ba
Podrška inicijativi za zakonito korištenje objekata u RS

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske saopštilo je da podržava svaku inicijativu za zakonito korištenje objekata.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske saopštilo je da podržava svaku inicijativu za zakonito korištenje objekata, odnosno legalizaciju ili uklanjanje bespravno izgrađenih objekata, te će nakon potpuno i pravilno utvrđenog činjeničnog stanja u vezi sa izgradnjom poslovnog objekta u Ulici Save Kovačevića u Banjaluci, donijeti na zakonu zasnovanu odluku, uvažavajući i urgenciju gradonačelnika ovog grada.

Iz Ministarstva su napomenuli da u Banjaluci ima nekoliko hiljada bespravno izgrađenih objekata, te da su prioritet oni izgrađeni na obalama rijeka i na vodnom zemljištu, suprotno provedbenim dokumentima prostornog uređenja.

Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske zaprimilo je danas žalbu investitora Mileta Radišića, po punomoćniku advokatu Ljubiši Dragićeviću, protiv rješenja urbanističko-građevinske inspekcije grada Banjaluka od 9. februara, dodaje se u saopštenju.

Iz resornog ministarstva navode da se rješenjem investitoru naređuje da u roku od 30 dana od dana prijema rješenja dobrovoljno poruši bespravno izgrađeni poslovni objekat u Ulici Save Kovačevića u Banjaluci i izvrši povrat zemljišta u prvobitno stanje.

"Iz spisa predmeta koji je dostavljen u Ministarstvo, zajedno sa urgencijom gradonačelnika Banjaluke, vidljivo je da je investitor predmetno rješenje zaprimio 17. februara, te od tog datuma teku i rokovi", precizira se u saopštenju.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je danas da je izvjesno da će biti porušen restoran "Kajak" u vlasništvu Mileta Radišića u Banjaluci, jer je, kako je naveo, nelegalno izgrađen na gradskoj imovini na kojoj je predviđeno zelenilo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti