Željeznice Republike Srpske postaju holding

19.03.2021. 08:17 / Izvor: Akta.ba
Željeznice Republike Srpske postaju holding

Vlada Republike Srpske se na jučerašnjoj sjednici u Banjaluci upoznala sa informacijom o organizaciji "Željeznica Republike Srpske" i saglasila da ta firma bude organizovana kao holding.

Vlada Republike Srpske se na jučerašnjoj sjednici u Banjaluci upoznala sa informacijom o organizaciji "Željeznica Republike Srpske" i saglasila da ta firma bude organizovana kao holding sa zavisnim preduzećima za infrastrukturu, prevoz putnika i prevoz robe.

U informaciji je navedeno i da se radionice za opravku željezničkih vozila i vuča vozova nalaze u okviru zavisnog preduzeća za teretni saobraćaj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Vlada je donijela i rješenje o imenovanju radne grupe za unapređenje sistema za multilateralne kompenzacije, kroz koji je u prethodnih pet godina izmireno gotovo milijardu KM obaveza, uz izraženu podršku privrednika.

"Zadatak ove radne grupe jeste da analizira postojeći sistem za multilateralne kompenzacije i dosadašnja iskustva svih učesnika, istraži nove mogućnosti za unapređenje postojećeg sistema u skladu sa najboljim međunarodnim praksama, te predloži Vladi izmjene i dopune postojećeg sistema za multilateralne kompenzacije, radi unapređenja likvidnosti postojećih i potencijalnih učesnika u sistemu", navedeno je u saopštenju.

Vlada je usvojila i informaciju o potrebi obezbjeđivanja finansijskih sredstava za završetak radova na Medicinskom fakultetu u Foči i zadužila Ministarstvo finansija i Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo da za to obezbijede 500.000 KM. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti