Potpisan ugovor o koncesiji za eksploataciju andezita kod Srebrenice

09.04.2021. 10:38 / Izvor: Akta.ba
Potpisan ugovor o koncesiji za eksploataciju andezita kod Srebrenice

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i direktor firme Dacit iz Srebrenice Petar Kovačević potpisali su jučer u Banjaluci ugovor o koncesiji na 25 godina za eksploataciju arhitektonskog građevinskog kamena - andezita na ležištu "Skakavac" kod Srebrenice, a vrijednost investicije je 313.000 KM.

Koncesionar će, u skladu sa ugovorom, nakon puštanja kamenoloma u komercijalni rad u budžet Republike Srpske uplaćivati koncesionu naknadu u iznosu od pet odsto od prihoda ostvarenih obavljanjem koncesione djelatnosti, od čega će 90 odsto sredstava biti usmjereno u budžet opštine Srebrenica, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

Đokić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da se na području opštine Srebrenica realizuju ovakvi projekti, koji će, kako je naveo, doprinijeti razvoju ove lokalne zajednice, a samim tim i opštem društveno-ekonomskom rastu i razvoju Republike Srpske.

On je naglasio da je Srebrenica vidljivo napredovala u infrastrukturnom, privrednom i svakom drugom smislu i da je opredjeljenje Vlade Republike Srpske i Ministarstva energetike i rudarstva da pruži svaki vid podrške projektima ove lokalne zajednice usmjerenim ka unapređenju života građana.

Kovačević je zahvalio Đokiću za dosadašnju saradnju i posvećenost razvoju opštine Srebrenica, izrazivši uvjerenje da će saradnja biti uspješna i u budućnosti.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti