Nastaviti sa mjerama podrške privredi i ubrzanjem imunizacije

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Nastaviti sa mjerama podrške privredi i ubrzanjem imunizacije

Ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović ukazala je na potrebu da se, s ciljem očuvanja radnih mjesta i ekonomske stabilnosti u Republici Srpskoj, i u narednom periodu nastavi sa mjerama podrške privredi.

13.04.2021. 09:42 / Izvor: SRNA

Ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović ukazala je na potrebu da se, s ciljem očuvanja radnih mjesta i ekonomske stabilnosti u Republici Srpskoj, i u narednom periodu nastavi sa mjerama podrške privredi, kao i ubrzanjem započete imunizacije stanovništva.

Vidović, koja je prisustvovala sastanku ministara finasija i guvernera centralnih banaka Centralne i Jugoistočne Evrope sa Alfredom Kamerom, direktorom Odjeljenja Međunarodnog monetarnog fonda za Evropu, upoznala je sagovornike o trenutnoj makroekonomskoj i finansijskoj situaciji u Republici Srpskoj, te negativnim posljedicama aktuelne pandemije na ekonomiju.

Vidovićeva je upoznala sagovornike i o mjerama koje je Vlada Republike Srpske preduzela i preduzima s ciljem zaštite i podrške oporavku privrede i stanovništva, saopšteno je iz Ministarstva finansija Republike Srpske.

Ovom sastanku Vidovićeva je prisustvovala u okviru redovnih proljećnih sastanaka Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke sa visokim državnim zvaničnicima.

Na današnjem sastanku, koji je usljed okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa održan u virtuelnom formatu, razmatrane su prognoze i izazovi za ekonomske politike u Evropi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti