Usvojen prijedlog strategije upravljanja javnim finansijama u RS

04.06.2021. 13:54 / Izvor: SRNA
Usvojen prijedlog strategije upravljanja javnim finansijama u RS

Vlada Republike Srpske usvojila je Prijedlog Strategije upravljanja javnim finansijama Srpske za period od 2021. do 2025. godine.

Vlada Republike Srpske usvojila je Prijedlog Strategije upravljanja javnim finansijama Republike Srpske za period od 2021. do 2025. godine.

Strategija upravljanja javnim finansijama služiće kao glavna smjernica za jačanje pravnog i institucionalnog okvira i sistema za upravljanje javnim finansijama Republike Srpske u skladu sa zahtjevima Evropske unije i međunarodnim standardima.

Tokom izrade Strategije u obzir su uzete sva relevantna dokumenta za BiH, odnosno Republiku Srpsku u oblasti evropskih integracija, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

U obzir je uzet Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju /SPP/, kao i obaveze svih nivoa vlasti u BiH koje proizilaze iz Reformske agende i Zajedničke socioekonomske reforme za period 2019. - 2022. godina, kao i preporuke Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske.

Sastavni dio strategije, koju je Vlada usvojila na jučerašnjoj sjednici, je i Akcioni plan za njeno sprovođenje, pregled dinamike realizacije planiranih aktivnosti i logički okvir.

Strategija upravljanja javnim finansijama Republike Srpske obuhvata šest oblasti djelovanja, odnosno stubova i to Fiskalni okvir, Javni prihodi, Planiranje i budžetiranje, Izvršenje budžeta, Unutrašnja kontrola i Eksterna revizija.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti