Izbjegnut je "ključ u bravu" scenario, šta dalje?

15.06.2021. 08:23 / Izvor: N1
Izbjegnut je 'ključ u bravu' scenario, šta dalje?

42.300 turističkih vaučera, emitovala je Vlada RS. Iskorišteni su u doba krize, a mnoge su spasili od najgoreg scenarija – ključ u bravu.

Dočekali smo prvi masovni postkovid koncert. Uz Moto fest, Trebinje je ovog vikenda bilo najživlji grad u Bosni i Hercegovini. Banjaluka, koja je ostvarila oko 12.000 noćenja u prvom kvartalu, tek očekuje rast.

"Računamo na regionalne i domaće goste, kao i na veći broj dijaspore, otvorene su nove avio linije. Wizz air je došao, Ryan air, pored Air Srbije, jeftini letovi…", rekao je Mladen Šukalo iz Turističke organizacije Banjaluka.

Rijeka Vrbas, planina i jezero Manjača, tvrđava Kastel, mjesta su radnje. Najvaljuju se festivali, sportska takmičenja…

Ključ u bravu

"Od 18. do 20. očekuje nas Svjetski kup u raftingu, pa od 2. do 4.jula Svjetski kup u kajak kanuu. Banjalučki etno dani, Festival srpskog folklora. Zatim Banjaluka festival, gdje nas očekuju poznati izvođači kao što su Amira Medunjanin, Mariza poznata fado diva, Rade Šerbedžija sa bendom, Stefan Milenković, Zvonko Bogdan…", dodao je Šukalo.

42.300 turističkih vaučera, emitovala je Vlada RS. Iskorišteni su u doba krize, a mnoge su spasili od najgoreg scenarija – ključ u bravu. Preživjeli su hotelijeri, banjski kompleksi. No, šta dalje?

Šta dalje?

"Tako da smo ostvarili oko sto i nešto hiljada noćenja zahvaljujući tim vaučerima. Vaučeri će trajati do 30.6. prema važećoj uredbi Vlade RS", poručila je Jelena Gavrilović iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

Ono što nam ide u prilog je epidemiološka situacija koja se lagano smiruje. I mi se lagano otvaramo prema turistima, kao i čitav svijet, Evropa. Tako da očekujemo priliv turista.

U BiH bez kovid papirologije mogu ući državljani susjednih Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Strancima će ipak trebati negativan PCR ili brzi antigenski test, odnosno potvrda o vakcinaciiji ili o preboljenoj bolesti COVID-19.

Izuzeta su djeca do sedam godina, koja putuju u pratnji roditelja, ali i stranci s odobrenim boravkom u BiH, samo pod osređenim uslovima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti