Banja Luka i Neum najavili intenziviranje suradnje u turizmu

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Banja Luka i Neum najavili intenziviranje suradnje u turizmu

U hotelu Vapore u Neumu održana je prezentacija turističke ponude Banja Luke.

24.06.2021. 14:15 / Izvor: Akta.ba

U hotelu Vapore u Neumu održana je prezentacija turističke ponude Banja Luke. Riječ je uzvratnom posjetu i nastavku suradnje na uzajamnoj promociji jedine destinacije na moru u Bosni i Hercegovini i promociji kontinentalne destinacije grada Banje Luke.

U tom zajedničkom cilju predstavnici JU Turističke organizacije Banja Luke posjetili su Neum i zajedno sa predstavnicima hotela „Vapore“ organizirali promotivni medijski susret ovih dviju turističkih destinacija, na kojem su sudjelovali i načelnik općine Neum Dragan Jurković, predsjednica Općinskog vijeća Neum Daniela Matić, predsjednik Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Andrija Krešić, kao i direktorica Turističke organizacije Banja Luke Irena Radojević.

Načelnik općine Neum Dragana Jurković u svom je obraćanju istaknuo da je u tijeku kampanja prezentacije Neuma kao turističke destinacije, priopćeno je iz Ureda općinskog načelnika.

"Nastavljamo sa ovim i dalje, a i posjetiti ćemo sve gradove u BiH i predstavljati Neum kao destinaciju. Očekujemo da će sezona biti dobra, a već su kapaciteti ispunjeni 40 do 50 posto. Najviše je domaćih turista, zatim iz Srbije, Poljske, Njemačke i Austrije", naglasio je Jurković.

Direktor Turističke zajednice HNŽ-a Andrija Krešić rekao je da je ovo početak jedne dobre suradnje između Neuma i Banja Luke.

"Mi smo do sada imali suradnju sa Turističkom organizacijom Republike Srpske, a nismo nikako s konkretno Banja Lukom. Već smo obavili neke razgovore da vidimo šta nas to veže i zajednički djelujemo u pravcu promocije turizma, kako na prostoru naše županije, tako i Banjaluke", dodao je Krešić.

Nazočnima se obratila i direktorica Turističke organizacije Banja Luke Irena Radojević, koja je istaknula da je plan da započeta suradnja između Banja Luke i Neuma intenzivira.

Iza službenog dijela sastanka i prezentacije turističke ponude Banja Luke, za sve predstavnike medija organiziran je obilazak atraktivnih lokacija i turističke ponude Neuma, navodi se u priopćenju.

PODIJELI:

TAGOVI:

#Banja Luka

#Neum

#turizam

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti