Može li BiH privući digitalne nomade?

30.06.2021. 09:12 / Izvor: Akta.ba
Može li BiH privući digitalne nomade?

Holandski poduzetnik Jan de Jong, koji je pokrenuo otvaranje Hrvatske za digitalne nomade, sada je aktivan i u podršci Bosni i Hercegovini u sličnoj ideiji.

Nakon što su zemlje regije pokrenule inicijative za uvođenje digitalnomad vize, počeli su razgovori na tu temu i u Bosni i Hercegovini.

Holandski poduzetnik Jan de Jong, koji je pokrenuo otvaranje Hrvatske za digitalne nomade, sada je aktivan i u podršci Bosni i Hercegovini u sličnoj ideji.

On je na svom profiilu na društvenim mrežama objavio da ga je posjetio Senad Šantić, kooosnivač kompanije ZenDev iz Mostara, sa svojoom inicijativom za uvođenje viza za digitalne nomade u BiH.

"Osobno mislim da bi to bio sjajan korak naprijed za cijelu regiju. Crna Gora je već napravila prve korake i uskoro će biti zakazan sastanak s ministarstvima - zalaganjem Milovana Novakovića. Zemlje u ovoj regiji često se suočavaju sa sličnim izazovima. Mnogi mladi i nadareni ljudi napuštaju ovu regiju u potrazi za mogućnostima i srećom u inozemstvu. Otvorimo naše granice za udaljene radnike iz cijelog svijeta. Pozdravimo pametne i nadarene ljude koji će živjeti i raditi iz naše regije, poručio je Jan de Jong podržavajući inicijativu iz kompanije ZenDev.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti