Intervet Zapadni Balkan: Kreirati prilike za učenje kroz rad u kompanijama

Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Intervet Zapadni Balkan: Kreirati prilike za učenje kroz rad u kompanijama

Održan je Transnacionalni sastanak 2 - INTERVET Zapadni Balkan.

01.07.2021. 11:19 / Izvor: Akta.ba

U ponedjeljak i utorak, 28. i 29. juna 2021. godine, održan je Transnacionalni sastanak 2 - INTERVET Zapadni Balkan održan je na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu.

INTERVET Zapadni Balkan je trogodišnji pilot projekt za internacionalizaciju stručnog/strukovnog obrazovanja i stručnog/strukovnog obučavanja na Zapadnom Balkanu. Projekt ima za cilj stvoriti prilike za učenje kroz rad u kompanijama u zemljama članica Europske unije, te unaprijediti kulturu mobilnosti stručnog/strukovnog obrazovanja u zemljama Zapadnog Balkana.

Partner domaćin, IUS LIFE, ugostio je učesnike i partnere projekta iz 8 EU država (Italija, Belgija, Nizozemska, Francuska, Malta, Španija, Slovenija i Poljska) i 6 zemalja Zapadnog Balkana (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Crna Gora, Republika Sjeverna Makedonija i Srbija).

Prije početka sastanka gostima se obratio rektor Internacionalnog univerziteta u Sarajevu, Ahmet Yıldırım, poželio gostima dobrodošlicu i pozvao ih u obilazak IUS kampusa.

U dvodnevnom događaju, partneri su ocijenili aktivnosti urađene u prethodnoj godini i naveli sve prednosti i nedostatke istih. Učesnici su razmijenili svoja iskustva i iznijeli sugestije o tome kako prevazići izazove narednih mobilnosti, te kako upravljati nepredviđenim troškovima, kao što su PCR testovi i izuzetno visoki troškovi organizacije mobilnosti zbog pandemije. Sastanak je učesnicima pružio priliku da se lično sretnu i ojačaju već postojeću saradnju.

Na kraju sastanka, gosti su dobili Certifikate o prisustvu i imali oproštajno fotografisanje.

 

PODIJELI:

TAGOVI:

intervet zapadni balkan

IUS

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti