Za prevoznike u cestovnom saobraćaju 1,5 miliona KM

11.08.2021. 08:12 / Izvor: Akta.ba
Za prevoznike u cestovnom saobraćaju 1,5 miliona KM

Isplata će biti vršena na osnovu pojedinačnih rješenja.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda odobrio je isplatu 1.493.801 KM pomoći za 78 privrednih subjekata u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona.

Isplata će biti vršena na osnovu pojedinačnih rješenja koje je za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijelo Ministarstvo saobraćaja i veza RS, saopšteno je iz Vlade RS za odnose s javnošću.

U saopoštenju je navedeno da se Upravni odbor Kompenzacionog fonda, na današnjoj telefonskoj sjednici, upoznao o informaciji o privrednim subjektima koji u skladu sa Uredbom o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona ostvaruju pravo na finansijsku podršku iz sredstava Kompenzacionog fonda.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda se upoznao i o informaciji o pisanim izjavama sa zahtjevom poslovnih subjekata koji ostvaruju pravo na isplatu sredstava za mart, april i maj 2020. godine iz sredstava Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske i sredstava Kompenzacionog fonda.

U saopštenju je navedeno da je Upravni odbor Kompenzacionog fonda zaključio da su Ministarstvo finansija i Poreska uprava dostavili rješenja po osnovu kojih se poslovnim subjektima i preduzetnicima, odnosno njihovim zaposlenima, a koji ispunjavaju uslove za dodjelu sredstava, odobrava isplata sredstava za mjesece mart, april i maj 2020. godine.

Odobrena je isplata 40.014 KM u svrhu finansijske pomoći za saniranje posljedica izazvanih virusom korona, a koji su naknadno odobreni na osnovu izvršnih rješenja drugostepenog organa.

Isplata će biti vršena na osnovu pojedinačnih rješenja koje je za svakog poslovnog subjekta i preduzetnika donijelo Ministarstvo finansija, odnosno Poreska uprava RS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti