Sokolac osniva slobodnu zonu

30.08.2021. 08:43 / Izvor: Akta.ba
Sokolac osniva slobodnu zonu

Opština Sokolac sa Vladom Republike Srpske osniva slobodnu zonu, čime se stvaraju preduslovi za privlačenje domaćih i stranih investitora

Opština Sokolac sa Vladom Republike Srpske osniva slobodnu zonu, čime se stvaraju preduslovi za privlačenje domaćih i stranih investitora, sa kojima se vode završni razgovori, za otvaranje radnih mjesta i smanjenje nezaposlenosti u ovoj lokalnoj zajednici, izjavio je načelnik ove opštine Milovan Bjelica.

Bjelica je naveo da će se slobodna zona sastojati iz više odvojenih djelova koji ispunjavaju uslove, objavljeno je na sajtu opštine Sokolac.

On je istakao da su ministru privrede i preduzetništva Republike Srspske Vjekoslavu Petričeviću i njegovim saradnicima dostavljeni neophodni dokazi na osnovu kojih se zaključuje da su uslovi ispunjeni.

Bjelica je naveo da je ministar zaključio da Sokolac ima najbolje uslove od svih opština za realizaciju ovog projekta, jer se slobodna zona nalazi uz magistralni put, ograđena je i riješena je sva potrebna infrastruktura.

On je dodao da je ovaj projekat dobio punu podršku predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića prilikom nedavne posjete opštini Sokolac i ministara u Vladi Srpske, te ministra bez portfelja u Vladi Srbije Nenada Popovića, koji je obećao podršku i pomoć u uspostavljanju zone i tehnološkog parka na Sokocu.

Bjelica je pojasnio da je slobodna zona dio carinske teritorije u kojoj se privredne djelatnosti /industrijske, trgovinske i uslužne/ obavljaju po posebnim uslovima u skladu sa carinskom politikom i zakonom o slobodnim zonama.

Skupština opštine Sokolac je u prošloj godini usvojila Strategiju razvoja opštine za period od 2020. do 2030. godine u kojoj su predviđene zone na području ove lokalne zajednice.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti