Poticaj privrednicima Općine Centar u 2021. godini više od milion KM

09.09.2021. 07:40 / Izvor: Akta.ba
Poticaj privrednicima Općine Centar u 2021. godini više od milion KM

Općina Centar je u 2021. godini donijela niz mjera sa ciljem podrške privrednicima.

Općina Centar je u 2021. godini donijela niz mjera sa ciljem podrške privrednicima. Kroz budžet te općine za ovu namjenu je obezbijeđeno više od milion KM.

 

Tako je u ovoj godini Općina umanjila naknade za zakupnine poslovnih prostora. Općina je oslobodila i korisnike ljetnih bašti u cjelosti plaćanja naknade za juli i august. Ukupan iznos poticaja iznosi 800.000 KM.

Također, umanjene su i naknade za zakup zemljišta na pijaci "Sirano" u iznosu od 30 hiljada KM.

Pored toga, putem Javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava namijenjenih podršci fizičkim licima koji otežano obavljaju samostalnu djelatnost zbog posljedica pandemije COVID-19 virusa na području općine Centar Sarajevo podržano je 238 korisnika.

Za ovu namjenu je izdvojeno 172.000 KM.

Krajem augusta je zatvoren Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava namijenjenih podršci fizičkim licima koji obavljaju samostalnu djelatnost (trgovina na malo ličnim radom – trgovac pojedinac) na području općine Centar Sarajevo, a pogođeni su mjerama i odlukama za ublažavanje posljedica izazvanih pojavom COVID-19 virusa.

U budžetu Općine Centar je za korisnike koji ispunjavaju uslove po navedenom javnom pozivu obezbijeđeno 57.000 KM, saopćeno je iz Općine Centar.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti