Održan međunarodni seminar o javnom prevozu u Sarajevu

26.11.2021. 12:08 / Izvor: Akta.ba
Seminar o javnom prijevozu

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo je organizovalo seminar u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju.

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo u saradnji sa Japanskom agencijom za međunarodnu saradnju ove sedmice je organizovalo seminar u okviru Projekta za izradu plana razvoja kapaciteta za upravljanje i rad javnog prevoza u Sarajevu.

Seminaru su pored stručnjaka iz Tirane, Beograda, Podgorice i Sarajeva prisustvovali i predstavnici EBRD-a i EIB-a.

U uvodnom izlaganju ministar saobraćaja KS Adnan Šteta zahvalio se svim prisutnim na dosadašnjem angažmanu za poboljšanje javnog prevoza u Kantonu Sarajevo.

"Veliko zadovoljstvo je što se po treći put jedan ovakav seminar održava i što imamo priliku razmjenjivati znanja i iskustva o temama koje su vezane za saobraćaj i javni prevoz. Naša namjera je da u budućnosti imamo sigurniji i kvalitetniji prevoz, zato moramo uvažavati mišljenja i stavove struke. Ljudi koji su danas tu do sada su pokazali svoje sposobnosti i znali su prepoznati značajne projekte, stoga mi je izuzetno bitno da nastavimo održavati dobru saradnju sa njima", izjavio je ministar Šteta.

Cilj ovog seminara je bio razmjenjivanje znanja i iskustva kako bi realizacija mnogih projekata bila uspješnija.

"Održavanje ovakvih seminara je dio našeg Projekta za razvoj javnog prevoza u Sarajevu, koji se počeo realizovati prošle godine i trajat će tri godine, s ciljem da se pronađu najbolja inovativna saobraćajna rješenja i da građani što više koriste javni prevoz koji treba da bude siguran, efikasan i jeftin. Sva iskustva iz Japana ćemo prenijeti u Sarajevo", izjavio je Keisuke Tanaka iz Japanske agencije za međunarodnu saradnju.

Na seminaru su prezentovani saobraćajni projekti Sarajeva, gradova regiona i austrijskog grada Graca, a u narednom periodu se očekuje nastavak uspješne saradnje sa svim akterima ovog seminara, kako bi zajedničkim aktivnostima pronašli najbolja rješenja i za Kanton Sarajevo.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti