Općina Centar izdvojila 150.000 KM za poticaj samozapošljavanja mladih

24.12.2021. 12:29 / Izvor: Fena
poticaj mladima

Općina Centar izdvojila je 150.000 KM za poticaje samozapošljavanja mladi.

Općina Centar izdvojila je 150.000 KM za poticaje samozapošljavanja mladih, a jučer je načelnik te Općine, Srđan Mandić potpisao ugovore o dodjeli poticajnih sredstava za 11 mladih poduzetnika.

Načelnik Mandić je kazao da ugovori o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava za poticaj poduzetništva i samozapošljavanje mladih kroz start-up biznis, su važni za malde jer su zainteresirani da pokrenu vlastiti biznis i svom gradu i državi BiH.

"Vi ste mladi poduzetnici naša budućnost od čega zavisi naša ekonomska stabilnost. Ovo je tek prvi korak u našoj saradnji i mi namjeravamo pratiti vaš rast i razvoj", kazao je načelnik Mandić.

Najavljeno je da će u drugoj polovini januara naredne godine u prostorijama Centra za izvrsnost u poduzetništvu (Avde Jabučice 52) biti otvoren biznis hub kao vrsta novog podsticaja mladima za pokretanje vlastitog biznisa.

Današnjem potpisivanju ugovora su prisustvovali i vijećnik Denis Challenger, Melisa Lekić kao dio Komisije za sprovođenje postupaka javnog poziva za poticaj poduzetništva i samozapošljavanju mladih, te Neira Mlinarević, pomoćnica načelnika za privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti