Poziv bh. kompanijama za učešće na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije SIAL 2022, Pariz

27.12.2021. 15:18 / Izvor: Akta.ba
bh.industrije

U svrhu nastupa na sajmu, Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora namjerava zakupiti prostor od cca 60 m² za potrebe zajedničkog štanda.

Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora BiH uz podršku Švicarskog programa za promociju izvoza (SIPPO) po prvi put organizuje izlaganje bh. kompanija na jednom od vodećih i najposjećenijih sajmova u oblasti prehrambene industrije – SIAL 2022., koji se održava u Parizu ( Francuska), u periodu od 15.-19.10.2022. godine.

Prvo održavanje navedene manifestacije, danas poznato pod nazivom SIAL, organizirano je 1964.godine i okupilo je eksperte i entuzijaste iz više od 26 zemalja svijeta. Danas na ovoj manifestaciji, koja se organizuje i realizira svake dvije godine, učestvuje veliki broj posjetilaca i izlagača iz više od 200 zemalja, što je SIAL učinilo globalno prepoznatljivim.

Svake dvije godine, veliki broj proizvođača, izvoznika, uvoznika, kupaca, malotrgovaca, novinara i predstavnika medijske branše okuplja se u Parizu (Francuska) u svrhu učestvovanja na SIAL – u formi izlagača, posjetilaca, organizatora, partnera u realizaciji manifestacije i sl., a sve u cilju ostvarivanja moguće suradnje među učesnicima i iznalaska novih modaliteta poslovnih aranžmana među zainteresiranim stranama.

Manifestacija traje ukupno 5 dana tokom kojih se organizira i veliki broj foruma, konferencija, sastanaka, prezentacija proizvoda i usluga, kao i promocija najnovijih trendova i inovativnih rješenja u segmentu poljoprivredno – prehrambene industrije i komplementarnih grana privrede.

U svrhu nastupa na sajmu, Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora namjerava zakupiti prostor od cca 60 m² za potrebe zajedničkog štanda.

Više detalja možete pronaći u prilogu.

Pozivamo zainteresovane za učešće na sajmu SIAL 2022. da  dostave popunjen formular prijave, potpisan i ovjeren Sporazum o uvjetima izalganja (4 primjerka) koji takođe dostavljamo u prilogu.
Za organizaciju zajedničkog nastupa, potrebno je imati najmanje 5 prijavljenih kompanija, u suprotnom VTK/STK BiH zadrŽava pravo otkazivanja organizacije.

Rok za dostavu prijava i Sporazuma je 20.01.2022. godine. Skeniranu prijavu i Sporazum možete dostaviti na sljedeću mail adresu: nejira.mocevic@komorabih.ba; dok 4 primjera potpisanog Sporazuma dostavite poštom na adresu Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Branislava Đurđeva 11, 71 000 Sarajevo.

Poziv

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti