Dnevne novine u BiH poskupljuju prvi put nakon 25 godina

30.12.2021. 09:54 / Izvor: Akta.ba
dnevne novine

Dnevne novine Dnevni avaz i Oslobođenje najavili su poskupljenja od Nove godine.

Dnevni listovi Dnevni avaz i Oslobođenje najavili su da će od nove godine podići cijenu dnevnim listovima sa 1,0 KM na 1,5 KM. Osim ova dva lista i banjalučke Nezavisne novine planiraju podići maloprodajnu cijenu na 1,5 KM.

Dnevni listovi "Dnevni avaz" i "Oslobođenje" izdali su zajedničko saopćenje za javnost koje prenosimo u cjelosti.

"Dragi naši čitatelji,

Na kraju još jedne preteške godine, bremenite problemima, krizom i daljim podjelama, godine u kojoj se po ko zna koji put pokazalo da je ovdašnja privreda prepuštena sama sebi, i mi – koji još uvijek uspijevamo pronaći pokoju lijepu vijest – prinuđeni smo podići cijene.

Naša industrija već odavno je u recesiji, no pandemija nas je dovela u preozbiljne probleme sa nabavkom roto papira čije su cijene u enormnom porastu. Poskupljenje struje, rast cijena nafte, lančane reakcije na tržištu primorale su nas na najnepopularniju mjeru: naše izdavačke kuće koje su od Daytona istrajavale na dosadašnjoj cijeni novina sada su prinuđene dnevnu štampu od 3. januara poskupiti na 1,5 KM.

Nadamo se da razumijete s koliko smo se napora i do sada borili za opstanak, nastojeći da vas ne uskratimo za dobru priču, aktuelne vijesti, intervjue i reportaže, no da bismo opstali i nastavili redovno vas i iscrpno izvještavati, moramo podići cijene. Zauzvrat obećavamo da ćemo ostati dosljedni u borbi za bolju Bosnu i Hercegovinu".

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti