Pala optužnica u slučaju "Sarajevo Tower": Ukinuta presuda Općinskog suda

20.01.2022. 16:27 / Izvor: Akta.ba
Sarajevo Tower

Kantonalni sud je uvažio žalbu optuženih i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

Kantonalni sud je uvažio žalbu optuženih i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje.

"Kantonalni sud u Sarajevu zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka ukinuo je Presudu Općinskog suda Sarajevo u slučaju "Sarajevo Tower", saopćeno je iz Press-a Sarajevo Tower.

U ponovnom postupku, naloženo je prvostepenom sudu provesti sve ranije dokaze, a po potrebi i nove, otkloniti povredu krivičnog postupka, a nakon svih provedenih dokaza savjesno ocijeniti iste i po mogućnosti donijeti pravilnu i na zakonu zasnovanu odluku.

Podsjećamo da je sudija Dragan Vukajlović iz Općinskog suda Sarajevo nepravosnažno osudio Elvedina Mahmutovića, direktora kompanije "Smart Invest" d.o.o. Sarajevo, i Sedina Halilagića, ovlaštenog predstavnika na projektu "Sarajevo Tower", na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine te izrekao sigiurnosne mjere osiguranja zabrane obavljanja funkcije u FBiH u trajanju od četiri godine.

sarajevo tower

"Kantonalni sud je uvažio žalbu optuženih i predmet je vraćen prvostepenom sudu na ponovno suđenje", navodi se u saopćenju.
 

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti