Turski Kromel na Malak Farmi instalirao fabriku za preradu mlijeka i mliječnih proizvoda

27.01.2022. 13:40 / Izvor: Akta.ba
kromel

Grupacija Kromel na Malak farmi u Kaknju instalirao je prvu fabriku za preradu mlijeka i mliječnih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

Grupacija Kromel na Malak Farmi u Kaknju instalirao je prvu fabriku za preradu mlijeka i mliječnih proizvoda u Bosni i Hercegovini.

Grupacija Kromel je lider na tržištu Türkiye u proizvodnji mašina za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda. Preko dvadeset pet godina svoj asortiman izvozi u četrdeset tri države svijeta. Po principu “ključ u ruke” pruža uslugu cjelokupnog procesa: planiranja, projektovanja, instalacije, primjene i proizvodnje objekata za proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda.

Bogata i kvalitetna lepeza proizvoda uključuje i rezervoare za hlađenje mlijeka, tankere i mjerne sisteme za transport mlijeka, kao i sisteme skladištenja mlijeka. Osim toga, tu su i proizvodne linije za proizvodnju sireva kačkavalja, pletenice, topljenog sira, goude i edamera, mozarelle, bijelog sira, lor sira, zatim linije za proizvodnju maslaca, ajrana, jogurta, kefira, smetane, quark labne, kremastog sira, čvrstog jogurta, UF sira i PAS sisteme.

Pored već navedenih, Kromel proizvodi i linije za proizvodnju majoneze, kečapa, senfa, pekmeza, slatka sa sastojcima mlijeka, voćnog jogurta, meda, džema i marmelade. Svi proizvodi Kromel Grupacije posjeduju standarde ISO 9001, ISO 10002, ISO 14001, OHSAS 18001, TSE, CE, TUV i GSI EN 287-1 i EN 1418.

Firma BPI – Business Consulting je generalni zastupnik Kromel Grupacije na našem tržištu.

kromel

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti