Posjeta privredne delegacije Rumunije Privrednoj komori Kantona Sarajevo

21.02.2022. 13:35 / Izvor: Akta.ba
delegacija rumunije

Delegacija privrednika iz Rumunije u okviru svoje višednevne posjete Bosni i Hercegovini posjetila je 21. februara 2022. godine Privrednu komoru Kantona Sarajevo.

Delegacija privrednika iz Rumunije u okviru svoje višednevne posjete Bosni i Hercegovini posjetila je 21. februara 2022. godine Privrednu komoru Kantona Sarajevo.

Pored članova delegacije, koju predvodi Mihai Andritoiu, u ime Izvoznog vijeća Rumunije, prisutan je bio i Ambasador Rumunije u BiH NJ.E. Anton Pacuretu, a delegaciju je primio predsjednik Privredne komore Kantona Sarajevo Muamer Mahmutović, sa svojim saradnicima.  

Sastanak je iskorišten za razmjenu informacija o privrednim potencijalima i mogućnostima intenzivnijeg povezivanja poslovnog sektora Rumunije i Kantona Sarajevo.   

Kako je to istaknuto od strane gostiju, rumunske firme ovom posjetom žele, prije svega, razmotriti mogućnosti saradnje sa privredom Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine, te su im svi sektori ekonomije interesantni, a naročito su iskazali interes za turizam, trgovinu i industriju.  

Dogovoreno je da se u narednom periodu intenziviraju aktivnosti na značajnijem povezivanju privrednika, realizaciji zajedničkih projekata, kao i zajednički nastup na trećim tržištama. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti