Prijedor dobio odbor za drvni sektor

28.02.2022. 11:15 / Izvor: SRNA
drvni sektor

Cilj sektorskog odbora je da sistemski obezbijedi direktniji pristup nosiocima vlasti i jačanje pregovaračke pozicije kako bi se ublažile prepreke za inovacije, rast i razvoj.

U Prijedoru je osnovan sektorski odbor u oblasti drvoprerade i proizvodnje namještaja i čine ga predstavnici poslovnih subjekata iz ove djelatnosti, institucija za podršku poslovanju, lokalne vlasti i obrazovnih institucija, saopšteno je iz Razvojne agencije grada Prijedora "PREDA".

"Dogovoreno je da se u narednom periodu definišu strateški ciljevi i razvije akcioni plan za razvoj drvoprerade i proizvodnje namještaja na području prijedorske regije, koji će poslužiti kao glavni zagovarački dokument prema lokalnim i republičkim vlastima za pružanje podrške razvoju drvoprerade i proizvodnje namještaja", rečeno je u ovoj agenciji.

Ovo tijelo je osnovano u okviru projekta "REPRO – Obezbjeđivanje podrške poslovanju i izvozu kompanija iz drvoprerađivačkog sektora u prijedorskoj regiji kroz kreiranje resursnog centra" koji realizuje "PREDA", a sa oko 300.000 KM finansira Evropska unija, a po okončanju projekta, sektorski odbor nastaviće svoje djelovanje kao sektorska grupa unutar Privrednog savjeta grada Prijedora.

Cilj sektorskog odbora je da sistemski obezbijedi direktniji pristup nosiocima vlasti i jačanje pregovaračke pozicije kako bi se ublažile prepreke za inovacije, rast i razvoj. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti