Lidl u BiH mijenja planove: Sarajevske podružnice brisane iz registra

17.03.2022. 10:50 / Izvor: Akta.ba
lidl

Lidl BH smanjio je broj osnovnih podružnica što je pokazatelj da njemački diskontni lanac mijenja planove za tržište Bosne i Hercegovine.

Lidl BH d.o.o. smanjio je broj osnovnih podružnica što je pokazatelj da njemački diskontni lanac mijenja planove za tržište Bosne i Hercegovine.

U oktobru prošle godine, Lidl BH je pored centrale u Maglajskoj ulici registrovao dvije sarajevske podružnice. Prva podružnica je bila u blizini Tibrinih naselja na Stupu, u ulici Stupska 19, a druga na Marijin-Dvoru, u ulici Vrbanja.

Prema najnovijim podacima, Lidl BH je ostavio samo podružnice u Brčkom (Bulevar mira br. 22) i Banjoj Luci (Sime Šolaje br. 1a), dok podružnica koje su bile registrovane u Sarajevu više nema u registru.

Iz ove kompanije su i dalje tajnoviti i ne otkrivaju svoje planove. 

"Tačno je da trenutno analiziramo tržište u Bosni i Hercegovini i da je registrovano Društvo u Bosni i Hercegovini. Trenutno nismo u mogućnosti dati bilo kakve konkretne izjave o vrsti i obimu mogućih aktivnosti, mogućim lokacijama poslovnica ili datumima otvaranja", kazali su ove kompanije za Akta.ba.

Podsjetimo, početkom februara objavili smo da je osnivač Lidla W E-International Zweite GmbH povećao kapital u Bosni i Hercegovini na gotovo 50 miliona KM, tačnije sa 10.757.065 KM na čak 49.873.665,00 KM.

S.B.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti