Niskogradnja kažnjena zbog istresanja otpada na obalu Vrbasa

25.03.2022. 08:33 / Izvor: Akta.ba
Niskogradnja kažnjena zbog istresanja otpada na obalu Vrbasa

Navode kako je do sada zbog propusta, odnosno probijanja rokova ili loše izvedenih radova – kažnjeno nekoliko izvođača radova.

Gradski inspektori u Banjaluci kaznili su preduzeće „Niskogradnja“ Laktaši, koje je istresalo građevinski otpad na obale Vrbasa u Ulici Braće Pišteljića.

Po prijavi, vodni inspektori su odmah izašli na teren, obavili kontrolu u „Niskogradnji“, postavili traku zabrane, te naložili pribavljanje vodnih akata za uređenje obale Vrbasa.

Slijedi izdavanje rješenja i prekršajnog naloga za pravno lice u iznosu od 10.000 KM i 2.000 KM za odgovorno lice.

Istovremeno, po prijavi istog subjekta, inspektori su kontrolisali preduzeće „Rotas“, koje je ispuštalo otpadne vode u Vrbas bez prethodnog tretmana.

Ovom preduzeću je izrečena zabrana ispuštanja otpadnih voda bez tretmana, naloženo je da sve vode u skladu sa vodnom dozvolom ispuštaju se preko taložnika i separatora masti i ulja, te slijedi izdavanje prekršajnog naloga u iznosu od 6.000 KM za pravno i 1.500 KM za odgovorno lice.

"I ovom prilikom osuđujemo ovakvo ponašanje preduzeća koja djeluju na području grada, a u konkretnom slučaju direktno se utiče na ugrožavanje životne sredine što je nedopustivo. Ovo neodgovorno ponašanje i nebriga prema rijeci je nešto što uz osudu, zahtijeva i propisane sankcije. S druge strane, do sada su u više navrata upozorene i sve firme koje imaju ugovore sa Gradom o izvođenju određenih radova, da su dužni da iste izvode profesionalno i u skladu sa ugovornim odredbama", saopšteno je iz Gradske uprave.

Navode kako je do sada zbog propusta, odnosno probijanja rokova ili loše izvedenih radova – kažnjeno nekoliko izvođača radova. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti