Dedić: Za podršku poljoprivredi 160 miliona KM

29.03.2022. 08:07 / Izvor: Fena
poljoprivrednici

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić izjavio je da poljoprivrednici u Federaciji BiH u ovoj godini imaju rekordan budžet.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić izjavio je da poljoprivrednici u Federaciji BiH u ovoj godini imaju rekordan budžet na raspolaganju sa nivoa Federacije BiH.

Jučer je održana sjednica Predstavničkog doma, a u petak Doma naroda Parlamenta FBiH i Dedić vjeruje da će biti usvojen budžet koji je u ovom dijelu u iznosu od 106 miliona KM. Zajedno sa kantonima, općinama i projektnim sredstvima, kako je istakao, poljoprivrednici će imati na raspolaganju 160 miliona KM.

"Da li je to dovoljno u ovoj situaciji, u vrijeme poskupljenja repromatrijala, goriva i svih drugih inputa u poljoprivrednoj proizvodnji...Vjerujemo da ćemo olakšati našim poljoprivrednicima u ovoj izazovnoj godini i da ćemo zajedno prebroditi sva poskupljenja i održati postojeći nivo proizvodnje i ostaviti prostora da i dalje razvijamo poljoprivredu i proizvodnju hrane u BiH", istakao je Dedić.

Dedić je jučer učestvovao na sastanku u Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH na kome se razgovaralo o isporuci mineralnog đubriva koje je Turska odobrila BiH i koje je potrebno bh. poljoprivrednicima.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti