Bolnicama i domovima zdravlja u HNŽ-u 11 milijuna maraka

08.04.2022. 08:21 / Izvor: Akta.ba
VLADA HNŽ

Vlada je također usvojila odluku kojom se domovima zdravlja u gradovima i općinama HNŽ-a dodjeljuje ukupno 3.000.000.

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) usvojila je, na sjednici održanoj u četvrtak u Mostaru, Odluku o izmjenama Odluke o visini osnovice za obračun plaće svim korisnicima Proračuna HNŽ-a za 2022. godinu, čime je potvrdila postignuti dogovor s čelnicima šest sindikata proračunskih korisnika o ukupnom povećanju plaća proračunskim korisnicima za 15 posto.

"Rast osobnih dohodaka bit će ostvaren u dvije etape, odnosno kroz dvije godine, u visinama od osam u prvoj, odnosno dodatnih sedam posto u drugoj godini, a obuhvatit će otprilike 5.500 proračunskih korisnika - osnovnih i srednjih škola, policije, pravosuđa, državnih službenika i namještenika", priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Usvojena je i Odluka o mjerilima i odobravanju novčanih sredstava za osiguranje elemenata standarda za investicijsko ulaganje i investicijsko tekuće održavanje te informatizaciju zdravstvene djelatnosti kao i za vršenje osnivačkih prava nad bolničkim zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač/suosnivač HNŽ za 2022. godinu.

Tom odlukom zdravstvenim ustanovama dodijeljeno je 8.000.000 maraka, i to: Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 4.700.000 maraka, Kantonalnoj bolnici "Dr. Safet Mujić" Mostar 2.136.000 maraka i Općoj bolnici Konjic 1.164.000 maraka.

Vlada je također usvojila odluku kojom se domovima zdravlja u gradovima i općinama HNŽ-a dodjeljuje ukupno 3.000.000.

Na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, usvojena je i Odluka o odobravanju utroška novčanih sredstava za nabavu metadona. Naime, Vlada i Ministarstvo, u suradnji s Centrom za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar i UNDP-om BiH, osigurali su sufinanciranje projekta usmjerenog na smanjenje ovisnosti o opijatima u HNŽ-u.

U tu svrhu izdvojit će se 100.000 maraka za nabavu metadona za potrebe ovisnika registriranih u Centru.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti