Mostarski sajam zatvorio svoja vrata, posjeta premašila očekivanja organizatora

10.04.2022. 11:26 / Izvor: Akta.ba
mostarski sajam

Dvadeset treći međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2022., na kojem se predstavilo oko 750 izlagača iz 20 zemalja, zatvorio je svoja vrata.

Dvadeset treći međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2022., na kojem se predstavilo oko 750 izlagača iz 20 zemalja, zatvorio je svoja vrata.

Nakon dvogodišnje stanke zbog epidemije koronavirusa sajam, koji se organizirao i održavao u izazovnom vremenu (pandemija, rat u Ukrajini, kriza u svijetu…), po riječima organizatora, premašio je njihova očekivanja.

"Samom činjenicom da se sajam održao nakon dvije godine stanke i u ovakvim kriznim vremenima je za nas uspjeh. Iznimno smo zadovoljni posjećenošću, a još više učinkom koji su polučili sudionici sajma, odnosno izlagači. Hvala svima koji su doprinijeli organizaciji sajma, kako izložbenog tako i konferencijskog dijela, a napose mome malom ali uistinu vrijednom timu stručnih ljudi koji su napravili pravi pothvat i Mostarski sajam ponovno vratili u sami vrh najboljih sajmova u regiji", kazala je direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Zasluge za uspješno organiziran sajam u velikoj mjeri idu i zemlji partneru Mađarskoj, koja se na sajmu u Mostaru predstavila na Nacionalnom štandu s oko 40-tak izlagača.

Sajam je vratio optimizam i vjeru u normalan život kakav smo živjeli prije pandemije. Izlagači su iskazali jak poduzetnički duh, što je rezultiralo brojnim poslovnim dogovorima. Interes za nastup na sajmu pokazale su i zemlje koje ranije nisu bile prisutne u Mostaru, i najavile svoj dolazak dogodine.

Podsjetimo kako su na ceremoniji otvorenja Mostarskog sajma sudjelovali visoki izaslanici iz brojnih zemalja svijeta, čelnici zemalja iz okruženja kao i visoki predstavnici zemlje partnera, predvođeni ministrom vanjskih poslova i trgovine Péterom Szijjártóm. S govornice Mostarskog sajma, premijeri Hrvatske, Srbije, BiH i F BiH, Ana Brnabić, Andrej Plenković, Zoran Tegeltija i Fadil Novalić poslali su poruke mira, stabilnosti i međusobne suradnje zemalja regije, što je prenijelo oko 300 akreditiranih novinara, poslavši pozitivnu sliku iz Mostara u cijeli svijet. Velika zasluga za uspješnost Mostarskog sajma ide i Gradu Mostaru koji je predstavio Mostar budućnosti i bio suorganizator Prvog mostarskog ekonomskog foruma.

Tijekom sajma, održano je nekoliko iznimno posjećenih i značajnih konferencija, foruma, stručnih skupova, radionica i okruglih stolova, od kojih izdvajamo konferencije "Budućnost na sunce“, "Mogućnost suradnje između Mađarske i Bosne i Hercegovine i Mađarske u području industrije, zaštite okoliša i poljoprivrede“, „Brendiranje turističke destinacije Južni Jadran - Dolina Neretve i regionalno povezivanje“, te broje stručne skupove na temu turizma, kulture, marikulture, maslinarstva i novih tehnologija.

Na sajmu se govorilo u ulaganjima u BiH, korištenju europskih fondova, prekograničnoj suradnji, gastronomiji, zapošljavanju mladih i IT sektoru… Opću sajamsku izložbu, pratile su i tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma i Sajam knjige i nakladništva te raznovrstan kulturno-zabavni program za sve uzraste.

Dodijeljene su i nagrade najboljim vinarima, kao i priznanja za najuspješniji nastup na 23. Međunarodnom sajmu gospodarstva.

"Zahvaljujemo se svim našim izlagačima i cijenjenim posjetiteljima što su svojim dolaskom obogatili sadržaj i ponudu Mostarskog sajma. Pozivamo ih da se vidimo i družimo i dogodine na istom mjestu na 24. međunarodnom sajmu gospodarstva – Mostar 2023", poručili su organizatori sajma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti