Mostarska inspekcija nije nadležna za gradske rijeke

21.04.2022. 12:20 / Izvor: bljesak.info
Radoblja

Foto: Dnevni Avaz

Nijedna inspekcija Grada Mostara nije nadležna za postupanje kada su u pitanju riječni vodotoci.

''Nijedna inspekcija Grada Mostara nije nadležna za postupanje kada su u pitanju riječni vodotoci'', kazala je šefica službe za inspekcijske poslove Grada Mostara, Jesenka Mahinić za Bljesak.info komentirajući slučaj Radobolje koja je u utorak u poslijepodnevnim satima zaprimila smeđe-žutu boju.

Također, na društvenim mrežama su isplivali videozapisi te fotografije tog slučaja gdje se vidi kako iz cijevi u mostarskom naselju Dum u blizini teniskih terena izlazi nepoznata materija te se ulijeva direktno u rijeku.

''Kada su u pitanju vode druge kategorije kao što je to rijeka Radobolja, tu je nadležna Županijska vodoprivredna inspekcija, a kada su recimo u pitanju vode prve kategorije, kao što je Neretva, tu je nadležna Federalna vodoprivredna inspekcija, a u ovom slučaju se radi konkretno o Radobolji'', istaknula je.

Dodala je kako su iz Županijske vodoprivredne inspekcije već u utorak zaprimili poziv kada je po pitanju slučaj ispuštanja određene tvari u Radobolju. ''Dakle oni su nama rekli kako je već taj poziv zaprimio još sinoć i da će poduzeti neke mjere''.

''Proslijeđen mu je videozapis te slika Radobolje nakon izlijevanja određene tvari, a mi ćemo im se svakako obratiti i u pismenoj formi, tako da što se tiče naše inspekcije, mi smo uradili sve što je u našoj moći'', zaključila je Mahinić. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti