Zakazana treća javna aukcija šumskih drvnih sortimenata

27.04.2022. 11:45 / Izvor: Akta.ba
drvni sortimenti

Treća aukcija šumskih drvnih sortimenata u organizaciji KJP "Sarajevo-šume" doo Sarajevo biće održana 29.04.2022. godine na Igmanu

Treća aukcija šumskih drvnih sortimenata u organizaciji KJP "Sarajevo-šume" doo Sarajevo biće održana 29.04.2022. godine na Igmanu, saopćeno je iz ovog preduzeća.

"Sve zainteresovane pozivamo da prate našu web stranicu, informišu se i učestvuju u javnom nadmetanju za 100 kubika j/s. Uprava preduzeća ulaže maksimalne napore za iznalaženje novih rješenja kako bi gazdovanje šumama bilo efikasno i efektivno te jasno pomjera granice u dostizanju kvaliteta upravljanja i gospodarenja šumama. Naša vizija je "Gospodariti šumama na principima progresivne i dinamične trajnosti svih funkcija šuma", istaknuto je. 

Podsjetimo, prvom aukcijom u januaru ove godine KJP Sarajevo-šume kupcima je ponudilo 350 kubika najboljih i najkvalitetnijih trupaca prve klase jele i smrče, srednjeg prečnika 45 plus cm i dužine osam metara.

Cilj aukcije prvenstveno je pronalazak novih, transparentnijih metoda prodaje i plan je da se provodi jednom mjesečno tokom cijele godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti